Prin Dreptul Roman la dreptul actual

Fluctuat nec mergitur

 

 

În această secțiune apar toate datele referitoare la organizarea examenului (valabile atât pentru studenții la zi, cât și pentru cei de la ID)

 

 

Tematica examenului de Drept Roman

1. Diviziunile dreptului roman

2. Izvoare

3. Procedura de judecată

4. Persoane

5. Bunuri

6. Obligații (fără Contracte nenumite și Tipuri speciale de obligații)

7. Succesiuni

 

Desfășurarea examenului

Examenul va putea fi susținut în una din următoarele date (comune celor de la zi și de la ID):

1) 22.I.2018, ora 12,30,  Amf. Ionașcu, Pop, Speranția, sala 103 și sala 109

2) 27.I.2018, ora 8,  Amf. Ionașcu, Pop și sala 109

Sesiunea de restanțe, în una din următoarele date (comune celor de la zi și de la ID):

1) 19.II.2018, ora 8, Amf. Ionașcu, Pop și Speranția

2) 5.IX.2018

 

Nota finală la examen va fi compusă din următoarele:

– 1 (un) punct acordat pentru activitatea și prezența la seminare*;

– max. 2 (două) puncte obținute la examenul parțial din data de 8.XI.2017.

Acesta se desfășoară online și constă într-un set de 6 (șase) grile de tip examen. Ca și la examenul final, fiecare grilă vizează un text din bibliografia obligatorie: din Instituțiile lui Gaius sau din Instituțiile lui Iustinian, după caz. Acestea vor fi accesibile pentru rezolvare în data de 8.XI.2017, începând cu ora 8,00, pe platforma Moodle a facultății noastre. Bifarea variantelor corecte din fiecare grilă se poate efectua până la ora 8,25. Atenție: odată ce treceți la următoarea grilă, nu mai puteți reveni la cea anterioară.

Din motive de funcționare insuficientă a platformei, se stabilește o a doua dată de examen parțial pentru 18.XI.2017, ora 10 (studenții al căror nume de familie începe cu literele A-L) si 10,30 (studenții al căror nume de familie începe cu literele M-Z). Pot participa toți studenții care nu au obținut două puncte la prima dată. Eventualul punct obținut pe 8.XI este un drept caștigat.

Notare: se acordă 1 punct pentru rezolvarea corectă a cel puțin două din grilele propuse și 2 puncte dacă se rezolvă corect minim patru din grile*.

– max. 6 (șase) puncte obținute din proba de examen;

– 1 punct din oficiu.

La punctajul astfel obținut se adaugă eventualele puncte obținute pe parcursul semestrului prin răspunsuri la întrebări și activitate la curs.

*pentru studenții la ID, cele 3 (trei) puncte din timpul semestrului se vor aduna din activitatea și prezența la tutoriale + cele două referate (trei referate, pentru cei care nu ajung la tutoriale) depuse pe parcursul semestrului.

 

Examenul final

Examen tip grilă, cu întrebări formulate pornind de la texte de Drept Roman din bibliografia obligatorie sau de la texte din alte izvoare, de tipul celor comentate la cursul vorbit și în cel tipărit.

Examenul durează 60 minute și conține în total 12 grile, având fiecare valoare de 0,5 puncte. Fiecare grilă are trei variante de răspuns, dintre care pot fi corecte una, două, toate sau niciuna. Studenții trebuie să aibă obligatoriu asupra lor Instituțiile lui Gaius și ale lui Iustinian și pot folosi (dacă doresc) la examen Manualul 2016 (în original sau copie).

Baremul de corectare este accesibil la o ora după încheierea examenului pe platforma moodle (pentru studentii la zi) si pe platforma ID (pentru cei de la ID). După comunicarea notelor la secretariat, tot în această pagină se afișează data, ora și locul unde se pot vedea lucrările.

 

Nu pot intra în datele de examen din 22.I și 27.I, pe motiv de absențe la seminare:

Al-Khattab Daniel Haissam 101

Apostu Mihaela Andreea 101

Apreotesei Otilia-Evelina 102

Bentea Andreea-Ioana 102

Biro Anamaria Alexandra 103

Caliman Ioana 104

Hegheduş Alexandru 109

Iancu Adriana Mihaela 109

Ilea Ana-Maria 109

Mocean Ioana Mersilia 112

Moldovan Claudia Sorina 112

Moldovan Florin Danut 112

Moldovan Sonia 112

Muntean Ioan Dan 112

Nan Iulia Andrada 113

Nasui Gavrila Adrian 113

Nistor Antonia Roxana 113

Popovici Theona 115

Pricop Alexandru Sebastian 116

Timar Patricia 119

Trisca Mihaela Alexandra 119

Vele Mircea Andrei Bogdan 120

Veres Cristina Dana 120

__________________________________

 

Examen – Drept Roman, 22.I.2018

 

 

 1. Todea Camelia Said,

  Buna seara,imi cer scuze ca va deranjez,pentru examenul de maine id number-ul pentru cei de la ID este cel regasit in user-ul cu care ne logam?Deoarece incerc sa intru in setari sa vad informatii despre profil si nu reusesc.Multumesc.Camelia Todea student an I

 2. Mircea Dan BOB Said,

  Asa cum v-am spus ieri la Cursul recapitulativ, ID-ul pentru examen il primiti atunci, pe loc, pe foaia de exercitiu separata pe care v-am prezentat-o.

 3. Levente Said,

  Buna seara, doua intrebari la care nu am gasit raspuns pe aceasta pagina vis-avis de examen:
  1. cele 3 puncte posibile adunate pe timpul semestrului se adauga la nota de la examen in orice caz, ori se adauga doar in cazul in care studentul a obtinut nota minima de 5 – adica 7 sau 8 grile corecte rezolvate din cele 12? Din ultimele minute ale tutorialul inregistrat pe 21 decembrie (cu multumiri totodata pt calitatea tutorialului si pt prezentarea materialului in acest fel pt cei de la ID, foarte folositoare pt cei ce nu au putut participa in vreun alt fel la activitatea didactica) ar reiesi indirect ca aceste 3 puncte ar fi doar exclusiv diferenta de la nota 7 la 10.
  2. In cazul celor 3 referate (pt cei de la ID care nu ajung la tutoriale), daca ori nu sunt depuse la termen in timpul semestrului (si deci nu sunt luate in considerare pt aceasta sesiune) ori sunt depuse si nu se primeste nici un punct pentru ele (adica nu sunt rezolvate corect), si studentul merge la examen in sesiunea de restanta (februarie ori septembrie), nota maxima care se poate lua la restanta ar fi de maxim 7 ori studentul are dreptul teoretic si la restanta la o nota maximala de zece puncte si in consecinta cele 3 referate mai pot fi depuse (inca o data daca au fost rezolvate gresit ori luate in considerare cele depuse dupa termen pt sesiunea din ianuarie) inaintea sesiunilor de restanta ori la o data ulterioara sesiunii de examene de acum, data stabilita de Dvs?
  Va multumesc in avans pt cele 2 raspunsuri

 4. Mircea Dan BOB Said,

  1. Cele trei puncte se adauga la nota obtinuta la examen, indiferent de cuantumul acesteia. Asa fiind, nota la examenul final scris nu poate fi mai mare de 7.

  2. Studentul are dreptul in fiecare an sa se prezinte la orice examen de maximum doua ori. Prezentarile se refera la acelasi examen, in aceleasi conditii. Cele trei puncte contabilizeaza special numai activitatea cu valoare de examinare partiala din timpul semestrului si sunt parte din nota finala. Prin urmare, ceea ce a obtinut la examinarea partiala prin referate in timpul semestrului ramane identic pentru ambele prezentari la examenul scris final.

Add A Comment