Legături utile

Informații succinte – Istoria generală a Romei și a Imperiului Roman

Istoria abreviată a Romei antice

40 maps that explain the Roman Empire

Digital maps of the ancient world

Situri axate pe Dreptul Roman

Roman Law Resources, cel mai complet portal de Drept Roman și Istoria generală a dreptului. Cel interesat poate găsi aici o secțiune de texte de drept roman, articole full text din reviste, lista cronologică a reuniunilor de specialitate, lista periodicelor de specialitate etc.

Droit romain, portal complex pe teme de Drept Roman, cu sylabus, legături directe spre izvoare online și alte situri de specialitate

Ius Romanum, situl multilingv de Drept Roman al Universitatii din Sofia, cu revista electronică cu același titlu – în acces liber, activitatea Societas Ius Romanorum, legături utile

The study of Civil (Roman) Law, prezentarea importanței studiului dreptului roman la Cambridge Universiy de către prof. Matthew Dyson (2013)

The spirit of Roman Law, conferință susținută la Cornell University (SUA) de Okko Behrends, profesor la Universitatea Goettingen, Germania (2009)

Institut de droit romain, Institutul de drept roman al Universității Paris II „Pantheon-Assas”

Lex duodecim tabularum, (english translation) sau The twelve tables sau The twelve tables

Ancient history books: legal texts – Rome, pe situl Universității Fordham

The Roman Law library, texte de drept roman și nu numai, în aproape toate limbile de circulație internațională, plus linkuri către alte situri de profil

Roman Law links, o serie de legături utile oferite pe pagina lui William L. Carey, University of Fairfax, Virginia (USA)

Annotated Justinian Code and Justinian’s Novels

Situri axate pe Istoria generala a dreptului

European Society for Comparative Legal History

Société d’histoire du droit

Portail numérique de l’histoire du droit, sit de limbă franceză dedicat cercetărilor de istoria generală a dreptului. Conține linkuri către alte situri și biblioteci online de profil, în toate limbile de circulație internațională.

Periodice de specialitate

Revue internationale des droits de l’antiquité, revistă fondată in 1947 in Belgia, una dintre cele mai prestigioase reviste de profil.

Forum historiae iuris, prima revistă electronică de istoria dreptului – inițiată de studenții de la Universitatea Humboldt, Berlin

Tijdschrift voor Rechtsgeschiedenis /Revue d’histoire du droit / The legal history review, publicație fondată în 1918 pentru a studia bazele comune ale tradiției juridice occidentale. Găzduieste cercetari de Drept Roman, Drept canonic, Istoria dreptului în diferite țări, precum și Istoria common law englez.

Roman Legal Tradition, revistă publicată de The Ames Foundation at the Harvard Law School and the University of Glasgow School of Law. Materialele publicate sunt oferite în acces liber integral.

Clio@Themis. Revue electronique d’histoire du droit, revista fondată de cercetători de la CNRS Franța. Conține materiale publicate în toate limbile de circulație internațională, în acces liber integral.

RIDROM, revistă de Drept Roman și de Istorie generală a dreptului, editată de Universitatea Castilla – La Mancha și Asociatia Ibero-americană de Drept Roman. Conține materiale publicate în limbile spaniolă și engleză.

Analele Universității din București, seria Drept, revista Facultății de Drept a UB. Conține materiale publicate în limba română și în limbi de circulație internațională, acces limitat numai la rezumate.

– Studia Universitatis Babeș-Bolyai, series Iurisprudentia, revista Facultății de Drept a UBB Cluj-Napoca. Conține materiale publicate în limba română și în limbi de circulație internațională, în acces liber integral.

Revista de Științe Juridice, revista Facultății de Drept a Universității din Craiova. Conține materiale publicate în limba română și în limbi de circulație internațională, acces limitat numai la rezumate.

Analele Științifice ale Universității „Al.I. Cuza” din Iași, seria Stiinte juridice, revista Facultății de Drept a UAIC Iași. Conține materiale publicate în limba română și în limbi de circulație internațională, în acces liber integral.

Analele Universității de Vest din Timisoara, seria Drept, revista Facultății de Drept a UVT. Conține materiale publicate în limba română și în limbi de circulație internațională, acces limitat numai la rezumate.

Law and History Review, revista American Society for Legal History.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *